Българи отвлякоха хомосексуалния си син, за да го превъзпитат

Български родители и техен приятел сърбин ще бъдат съдени, че отвлекли в град Падуа сина си, който е хомосексуален, за да го пратят насила в България с цел да го “превъзпитат”.

Историята на българското семейство датира отпреди 4 г., но едва сега стига до съдебен процес в Падуа, разказва в. "Матино ди Падова", цитиран от в. "24 часа". Става въпрос за българско семейство, което живее в Италия, в района на Верона, от поне 10 години. Бащата и майката разбрали преди време, че синът им е гей и решили да направят всичко възможно да го разделят с приятеля му. Затова заедно със семеен приятел сърбин решили да го отвлекат насила от апартамента му и да го върнат в България.

Според италианската прокуратура, "наказателната" акция на българските родители имала три цели - да разделят сина си от приятеля му, да го "превъзпитат" и да измият "петното", лепнато на семейството. Обвиненията към майката и бащата са за отвличане на човек, домашно насилие и многократни наранявания. На 16 май преди 4 години двамата родители и приятелят им звъннали на апартамента, където живеел синът. Той им отворил, без да подозира какво го очаква. Приятелят му бил прикован насила в един ъгъл. Когато се опитал да се притече на помощ на българския си приятел, бил заплашен със смърт и юмрук в лицето. Синът пък бил обездвижен насила, след което бил влачен по стълбището и натоварен в кола, която тръгнала в неизвестна посока.