Камиони със строителни отпадъци унищожават отсечка от пътя Белослав - Варна (ВИДЕО + СНИМКИ)

Разбита настилка, кал и буци пръст по срeдата на пътното платно - такъв вид е добила отсечка от пътя Белослав - Варна, сигнализира читател на Varna.News.

Опасният участък е разположен непосредствено преди отбивките за квартал "Аспарухово" и центъра на града в местността "Малка чайка". Там се намира депото за строителни отпадъци, където в момента се извозват огромни количества материали заради мащабните ремонти във Варна. Тежките машини, очаквано, разрушават  изградения само преди няколко години път, но и пренасят големи количества кал по гумите си.

Резултатът - хлъзгава настилка, създаваща реална опасност от катастрофи, и неочаквани препятствия по пътя като огромни буци пръст. Тъй като отсечката е изънградска, няма улично осветление, което може да поднесе неприятни изненада на водачи, непознаващи участъка. И ако през студените месеци пътят е кален, през топлите се вдигат огромни количества прах. "Защо машините не се почистват преди да излязат обратно на пътя?", недоумява варненецът, който ни предостави видео и снимки.
Депото в местността "Малка чайка" се експлоатираше от частна фирма, чиято дейност обаче бе принудително преустановена със заповед на директора на РИОСВ Варна в началото на 2018 година. Теренът продължи да се използва и в момента там има табела, сочеща, че обектът е общински.