Снеговалежите усложняват обстановката в Западна и Южна България

Снеговалежите усложняват пътната обстановка в Западна и Южна България в четвъртък.

 Пътищата се обработват и почистват, съобщават от АПИ, като се налага на моменти временно ограничаване на движението по някои от тях, особено в планинските части.

Движението с вериги е задължително по определени трасета в Родопите. Обявени са жълт и оранжев код за обилни валежи от сняг в западните части от страната и от дъжд - в южната. „През изминалата нощ 169 снегорина работиха на терен в София. Почистват се спирки, тротоари, подходи към подлези. Градският транспорт се движи нормално по всички линии”. Това каза столичният кмет Йорданка Фандъкова в обобщение на ситуацията в града, съобщава Нова ТВ.

Движението в тунел „Правешки ханове" на магистрала „Хемус” ще бъде ограничено и ще се осъществява двупосочно в едната тръба от 10:30 до 16:30 ч. в четвъртък. Причината е оглед на осветителната система.

Летище София работи нормално в зимни условия, съобщиха от пресцентъра на аеропорта. Предвид усложнената метеорологична обстановка, пътниците трябва да бъдат на територията на летището минимум 2 часа преди часа на излитане.

Заради лошото време Гърция отново затвори границите си за камиони. Това доведе до образуването на километрична опашка от тирове, които чакат там вече цяло денонощие. Свободно преминават само леките автомобили.