Варненски полицай зае второ място в тазгодишната инициатива "Полицай на годината"

Четвърт век от старта на инициативата „Полицай на годината“ се навършиха през тази година.

„В човешкия живот четвърт век е време за обучение, време за формиране на характер, време на трупане на опит и време за отговорен избор и достоен път, които всички полицаи са избрали”. С тези думи министър Младен Маринов се обърна към присъстващите на тазгодишната тържествена церемония, съобщиха от пресцентъра на МВР. Той сърдечно благодари на колегите за избора да работят в системата на МВР и ги призова да продължават да изпълняват своята мисия, въпреки всички трудности, които срещат. В обръщението си към наградените  вътрешният министър подчерта, че отличието е  оценка на техния труд и този на колегите им, с които работят в екип.
Служител на Областна дирекция на МВР – Варна се нареди на втора позиция и получи индивидуална награда за своята работа. Инспектор Цветлин Минков – група „Охранителна полиция“ към РУ – Аксаково бе награден от главен комисар Христо Терзийски – директор на ГДНП за проявени от него професионализъм, съобразителност, находчивост и постигнати високи резултати. Благодарение на неговите действия е разкрит въоръжен грабеж на казино във Варна, задържани са извършителите на противозаконно отнемане на автомобил и е установена нива, засята с канабис.
Инспектор Минков е на 41 години. Работи в системата на МВР от десет години като неговият професионален път минава през Трето РУ на МВР в града, сектор „Пътна полиция”, сектор „Общинска полиция” и до днес в РУ – Аксаково.
За него работата в полицейска униформа е възможност и удовлетворение. Възможност да развива себе си в професионално и в лично отношение. „Общуването с много и различни хора носи със себе си обогатяване и дава нови посоки за развитие”, казва Цветлин Минков и добава, че „динамиката и удовлетворението от това да работиш в услуга на гражданите не могат да се сравнят с друго” . Инспектор Минков обича работата в екип и определя себе си като „човек призван да служи в сектор „Сигурност”.
Ръководството и съставът на ОД на МВР – Варна поздравяват инспектор Цветлин Минков и му пожелават професионални и лични успехи.