Оставиха в ареста мъжа, който се опита да влезе въоръжен при президента

72-годишният Сашко Игнатов, който вчера се опита да нахлуе в президентството с оръжие, засега остава в ареста.

Това каза днес министърът на вътрешните работи Младен Маринов, съобщава БТВ. Предстои прокуратурата да прегледа доказателствата и да прецени какво обвинение да повдигне.

Стана ясно и че оръжието, с което е бил Игнатов, не е негово, а на съпругата му. Мъжът не е изкарвал пистолета пред служителите на НСО и не е отправял заплахи, но най-вероятно е показал такива намерения. Той беше незабавно задържан. „Това показва, че имаме добро взаимодействие със служителите на НСО и че добре охраняваме сградите на институциите. Към момента извършителят е задържан в 1-во РПУ на СДВР. Оръжието не е негово, той го притежава незаконно. Оръжието е на неговата съпруга. Колегите проверяват начина, по който той се е сдобил с него и дали то е съхранявано правилно, така че работата продължава. Към момента изясняваме мотивите, търсил е внимание по някакъв негов проблем, но към момента колегите работят с него”, каза вътрешният министър Младен Маринов.

Той потвърди, че в миналото Игнатов е бил осъждан за непредумишлено убийство. А междувременно в Перник съседите на мъжа останаха изненадани от цялата история.

„Добра жена, син имат – дете също добро. Той за мен е порядъчен човек. Аз това не го допускам, че с оръжие е бил”, разказа съсед на Игнатов.

Екип на БТВ посети и един от адресите, където е регистрирана една от фирмите му. Оказа се, че там от години живеят други хора. Живущите на етажа разказаха, че Игнатов е бил бизнесмен навремето, след това обаче се отказал и от години вече не живеел там.

72-годишният мъж беше задържан вчера и откаран в Първо районно управление при опит да влезе в сградата на президентството. По случая тече разследване.