ВМРО ще организира бдения, ако скандалните джендър билбордове във Варна бъдат възстановени

ВМРО ще организира бдения със свещи, ако спорните билбордове, пропагандиращи джендър идеологията във Варна, бъдат възстановени.

Това съобщиха днес от партията в позиция, разпространена до медиите. Спорните "реклами" бяха разположени на ключови места в Морската столица - на булевардите "Васил Левски" и "8 - ми Проморски полк". Заради общественото недовоство, Общината започна акция по премахването им, а единият от тях бе унищожен от варненци. Публикуваме позицията на ВМРО без редакторска намеса.
 По повод актуалната тема с билбордовете, пропагандиращи еднополови отношения, ние, членовете на ВМРО „Одесос“ Варна, искаме да заявим, че сме категорично против поставянето на агитационни материали, рекламиращи  джендър идеологията. Според нас това е откровена пропаганда на хомосексуални отношения, която е в противоречие с изконните християнски ценности. И то точно в навечерието на най-светлите християнски празници. Категорични сме, че е най-малкото неуместно подобни визии да бъдат съчетавани с национални български символи като сградата на Народното събрание например, което според нас е равнозначно на поругаването им. Смятаме, че обществените настроения във Варна са показателни за нагласата на жителите на града към подобни кампании. Нямаме нищо против хората с нетрадиционна сексуална ориентация, но мислим, че няма нужда тя да бъде открито рекламирана и натрапвана на децата ни. Заявяваме готовността си ако билбордовете на фондация „Глас“ бъдат сложени отново, да проведем бдение на свещи в знак на протест.