18 - годишният убиец от Бяла черква опитвал да влиза и в други къщи преди бруталното убийство

Бруталният 18-годишен убиец, изнасилил и удушил 70-годишна жена в Бяла черква, опитал да нахлуе и в други къщи преди да извърши жестокото престъпление.

 Това разказаха местни жители за bTV след тежкия криминален случай. Оказва се, че младежът бил познат на полицията - и преди това тормозел хора, заради което бил предупреден в районното.

Убийството на 70-годишната жена потресе градчето и целия великотърновски район. То е станало на 6 декември, а трупът на жената бе открит 2 дни по-късно. Полицията бързо стигнала до извършителя, който се оказа 18-годишния младеж.

"Вечерта в един часа опита да ме нападне", споделя и друга жена в градчето.

Жената успяла да го избута от дома си и се обадила на тел. 112.  Той бил с шапка и маскиран - не го е разпознала, но при борбата с него пръстенът му паднал.

Друга жена, пък младежът ухапал по бузата.

"Не можем да спим спокойно, много ни е страх", казаха съседки на убитата жена.

Една от тях дори се пренесла да спи у комшиите. По цял ден хората стоели със заключени врати. Лицето е известно на МВР, но няма криминални прояви, обясниха от полицията. Има данни, че употребява наркотици. Преди време се получило оплакване, че притеснявал една от жените в градчето и бил извикан, и предупреден. Работено е с него, но тъй като няма криминални прояви, не се води на отчет. Съвсем скоро е навършил 18 години, като няма данни за него и от детска педагогическа стая.

Хората от селото смятат, че младежът е бил дрогиран по време на извършеното престъпление.

18-годишният е с повдигнато обвинение, задържан е с мярка до 72 часа. Полицейското присъствие в Бяла черква е засилено, има осигурен и автопатрул.