БСП иска независима експертиза на магистралите

БСП иска независима експертиза на магистралите „Тракия“, „Хемус“, „Струма“ и „Марица”.От партията настояват за разрешение от АПИ европейски лицензирани лаборатории да направят изследвания.

В ефира на БТВ Христо Проданов от БСП заяви, че от левицата са провокирани от зачестилите оплаквания от строители, както и от трагедията край Своге.

От БСП са посочили конкретни участъци от магистрали, като по думите на Проданов единственият критерий е те да са въведени в експлоатация в последните 5 г. Той даде пример, че в началото на това лято по магистрала „Тракия” е преасфалтиран участък от 10-15 км, а вече има сигнали, че е започнал да става на вълни.

„Не само се опитваме да се борим с корупцията, а и да направим превенция”, каза Христо Проданов.

От левицата алармираха също, че Гинка Върбакова, заедно с нейния екип, влизат в управлението на ЧЕЗ България, като според тях това може да стане на извънредно Общо събрание на дружеството, което се предвижда за 27 ноември.

„Питаме възможно ли е офшорна фирма да е дала банкови гаранции за ЧЕЗ, за да се тръгва към тази стъпка – да вкарват в ръководството на дружеството Гинка Върбакова и нейната съдружничка. Другият вариант е от най-високо държавно ниво да има някакви гаранции, че тази сделка рано или късно ще се случи”, отбеляза Христо Проданов.