Маскирани полицаи нахълтаха погрешка в домовете на случайни граждани

Зрелищна спецакция в Бургас и София: 20 души бяха арестувани за разпространение на наркотици, униформени обискираха и фен клуба на "Левски" в Бургас.

Сред задържаните е и Тодор Атанасов, известен като Томи Черния. Погрешка служителите на реда нахлуха и в апартаментите на случайни граждани по време на арестите, съобщава Нова ТВ.
"Вчера чух удар по вратата. Станах веднага и тръгнах да видя какво става. Реших, че някой разбива входната врата. Когато отворих, видях мъже с черни качулки. Единият ми се разкрещя и каза да легна на земята. Той светеше с фенерче в лицето ми. Видях, че са разбили една врата на етажа. Долу на земята имаше кози крак, а едно от момчетата държеше огромен чук", разказа Йонка Манолова.

Тя сподели, че до последно не е била сигурна дали това наистина са били полицаи, защото никой не е показал документи. След спецакцията съпругът на Манолова е с високо кръвно и пие хапчета. "Имало е информация, че лицето може да се укрива и на трите адреса. Затова е назначена проверка, която да изясни фактите и обстоятелствата по случая. Служителите са били инструктирани какви действия могат да извършват. Фактът, че са притеснени граждани е обезпокоителен. Изпратени са служители, които да възстановят нанесените щети. Гражданите приеха помощта, като ни съдействат", заяви заместник-главният секретар на МВР Георги Арабаджиев.