Финансовият министър: Цена 1000 лева за "Гражданска отговорност" е спекулация

Цена 1000 лева за "Гражданска отговорност" не стои в дневен ред - подобна тема е спекулация, целяща създаването на обществено напрежение.

Това каза пред журналисти министърът на финансите Владислав Горанов след проведен коалиционен съвет в Министерски съвет, съобщава ИА "Фокус". "Запознах коалиционните партньори и премиера с фактическото състояние относно основните теми, свързани с недоволството на българските граждани в последните дни. Информирах ги, че на дневен ред цена 1000 лева за "Гражданска отговорност" не стои. Подобна тема е спекулация, която цели създаването на обществено напрежение", обясни министър Горанов. Той уточни, че размерът на цената на застраховката зависи от много фактори - от цялостното състояние на сектора и от темата за неимуществените вреди.
"Има смесване на темите за цената на "Гражданската отговорност" и системата "бонус - малус". Всички се обединихме около това, че рисковите шофьори трябва да плащат повече", коментира Владислав Горанов, като поясни, че е друг въпросът, че наредбата на КФН, която се обсъжда, е на много ранен етап. "Дали ще остане в този вид тепърва ще се анализира. Дебат за 1000 лева "Гражданска отговорност" няма, няма и такива цени на пазара в момента в България", каза още той.