Какво стои зад убийството на журналистката Виктория Маринова?

Не мисля, че отговорът на убийството на журналистката от Русе е свързан с разследването на журналистите на присвояването на документи - там се изгарят документи, не се убиват журналисти.

 Това коментира в студиото на Нова ТВ адвокат Марин Марковски.

Той разкри, че извършителят е оставил ДНК, което е все едно да си остави личната си карта на местопрестъплението. В момента има ДНК банка на престъпници, извършили сексуални и друг тип престъпления, така че ако има съвпадение, полицията досега го е намерила.

Има технически средства, които позволяват да се намери веднага последния разговор от телефона на жертвата, това вече е известно на разследващите, допълни още адвокатът.

„Има технически средства, които позволяват да се намери веднага последния. Това е предизвикателство към полицията, сега тя трябва да докаже професионализъм, знание, опит и трудолюбие. Трябва да се направят няколко задължителни неща - те вече са направени, но може и още - сериозно събиране на доказателства, да се разпитат всички около нея, кой има мотив“, каза адвокатът.

Марин Марковски дори направи свой психологически профил на извършителя - бил примитивен звяр и за радост на полицията неопитен, тъй като е оставил ДНК.