Пет автомобила и камион се блъснаха на "Тракия", пострадали са трима души

Движението по АМ „Тракия“ край Ихтиман в посока Пловдив е възстановено, заяви на брифинг главен комисар Николай Николов, директор на ГДПБЗН.

Той поздрави органите на реда за светкавичната реакция, която е дала възможност за по-бързо възстановяване на движението на моторни превозни средства. Главен комисар Николов уточни, че сметището край Ихтиман не е работещо, запалило се вследствие на гниене. На място има пет пожарни автомобила, които продължават гасителните действия. Николов призова водачите да спазват ограниченията, защото е важно за живота на всички на пътя.

Старши комисар Николай Спасов каза, че около 5 часа е получен сигнал за катастрофа край Ихтиман. По първоначални данни във верижния инцидент са участвали пет автомобила и камион. В резултат на удара са пострадали трима, които са транспортирани в болнични заведения, а на други двама е оказана медицинска помощ на място.

Директорът на ОДМВР – София отправи апел към водачите на МПС да карат внимателно и да спазват указанията на полицията, защото ситуацията е тежка, а видимостта нулева.

Нулева видимост има и на п.в. Мухово, обходен маршрут през село Веринско.