Двама дрогирани водачи и шофьор без книжка хвана варненската полиция за ден

 Двама дрогирани водачи и шофьор с отнета книжка е заловила варненската полиция в неделния ден. 

На 7 - ми октомври  около 13:30 часа, в гр. Варна, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Дачия» с водач И.П. (35 г.), местен жител, известен на МВР, е установено, че същият управлява МПС след употреба на наркотични вещества. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

Около 15:40 часа, в гр. Девня, при извършване на полицейска проверка на "Опел" с водач О.Д. (29 г.) от с. Звездица, известен на МВР, е установено, че същият управлява МПС след употреба на наркотични вещества. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Девня. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

Отново същия ден около 16:30 часа, в с. Горен чифлик, при извършване на полицейска проверка на "ВАЗ" с водач Н.Х. (60 г.), местен жител, известен на МВР, е установено, че същият управлява МПС без свидетелство за правоспособност, отнето му като административно наказание за същото нарушение на ЗДвП. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Н.Х. е задържан за срок до 24 часа.