Мъж без книжка от ромската махала на село Детелина е прегазил загиналия пешеходец

Шофьорът, който уби човек в село Детелина, карал без книжка, колата му нямала и регистрационни табели.

Това съобщават от пресцентъра на обвинението. Окръжната прокуратура във Варна ще привлече като обвиняем и ще задържи за срок до 72 часа 33-годишният Михаил М. Той причинил смъртта на мъж, управлявайки автомобил без правоспособност. След произшествието водачът е избягал и се е укрил. Престъплението по член 343, ал. 3 от НК се наказва с лишаване от свобода от 3 до 15 години.

Сигнал за мъж, който се намирал в безпомощно състояние на площада във варненското село Детелина, е получен на 2 октомври в 23,50 ч. Пострадалият лежал на тротоара в кръв. Около него имало части от автомобил. Пристигналият на място медицински екип констатирал смъртта на 54-годишния мъж, който е от Долни чифлик. На около 200 метра в посока ромската махала в селото е открит автомобил „Форд“ с деформации от пътно-транспортно произшествие и без регистрационни номера. Водачът на катастрофиралата кола е открит и задържан по-късно, тъй като е избягал от местопроизшествието.

Окръжната прокуратура във Варна ще внесе и искане във Варненския окръжен съд за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на неправоспособния Михаил М. до изтичане на срока на предварителното задържане.