Събират средства за погребението на убития от БМВ велосипедист Мартин Чикалов

"Поход за живот" в памет на загиналия при катастрофа във Варна велосипедист ще се проведе тази вечер.

Шествието ще започне в 18:00 ч. от общината и ще продължи до областна администрация, се отбелязва в поканата за събитието във Фейсбук. 39-годишният балетист Мартин Чикалов беше блъснат от кола, докато кара велосипед.

Инцидентът стана в понеделник, 10 септември, на булевард „Приморски”, близо до Летния театър.

Мъжът почина по-късно същата вечер в болница.

От Варненската ФБ страница "За Морската" съобщават, че починалият е талантлив балетист от Държавна опера - Варна. Майката на момчето няма необходимите средства, за да изпрати детето си в последния му път. Затова при входа на Операта, до охраната, е поставена кутия за събиране на средства за погребението.
Шофьорът на БМВ -то, който блъсна Мартин, и избяга от мястото, вече е задържан. Той напусна местопроизшествието въпреки свидетелите, които бяха направили и снимки на колата. Водачът се е явил пред полицията с адвокат.
Междувременно от варненската полиция съобщават за още един тежък инцидент с велосипедист на АМ "Черно море", блъснат от "Рено". Вследствие на инцидента 61-годишният водач на ППС е пострадал сериозно и е настанен за лечение в болнично заведение в тежко състояние, с опасност за живота.
Изясняват се причините и обстоятелствата около произшествието.