Задържаха 1 тон нелегален алкохол край Варна

1000 литра нелегален етилов алкохол задържа екип на митническа мобилна група при проверка в частен имот в района на Варна.

Проверката е извършена на 30.08.2018 г., в рамките на засиления контрол срещу нерегламентирано съхранение и търговия с акцизни стоки в района на Черноморието. При проверката,  митническите служители откриват на двора зад къщата ПВЦ бидони, съдържащи безцветна течност с мирис на етилов алкохол. След измерване е установено, че общото количество на откритата течност  е 1000 литра с алкохолно съдържание 48%vol. В рамките на проверката за алкохола не са представени документи, удостоверяващи плащане на акциз по Закона за акцизите и данъчните складове. Взети са проби за  лабораторен анализ  и определяне вида на задържания продукт. След излизане на лабораторните експертизи предстои да бъде образувано административнонаказателно производство по случая.

Около 13 000 литра нелегален етилов алкохол е задържан в рамките само на два месеца-юли и август, при засилените митнически проверки по Черноморието през туристическия сезон.