До часове обявяват Митьо Очите за междудържавно издирване

"Димитър Желязков - Очите е обявен за национално издирване, а до края на деня ще бъде задействана процедурата и за междудържавно".

 Това обяви в Бургас заместник - главният прокурор Иван Гешев, цитиран от "24 часа". Гешев уточни, че са имали данни данни, че Очите ще напусне страната, но не искали да отлагат акцията, за да няма теч на информация. 19 души са арестувани при акцията на ГДБОП и спецпрокуратурата срещу група за разпространение на наркотици, рекет, палежи и побоища. Прокурор Гешев не съобщи имената на задържаните и детайли по операцията, за да не пречи на разследването, което тече в момента.
"Бандата е действала предимно по Южното Черноморие, но е имала връзки и с хора от подземния свят в други части на страната. Въпреки че не е инкриминирано като престъпление, в един от регистрираните адреси в несебърското село Кошарица били открити роднини на емблематични хора от известна бандитска структура в Плевен", добави Гешев. '
Разследването на групата е започнало от началото на 2016 година. Имало събрани много интересни доказателства, но от прокуратурата засега се въздържат да ги обявят.