Варненец превърнал взет под наем апартамент в нарколаборатория

На съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура е предаден Стоян П., който ще отговаря за извършени две престъпления, свързани с наркотични вещества.

На 13 март 2017 г. при претърсване на апартамент под наем, нает от подсъдимия от руска гражданка, полицейските служители откриват наркооранжерия с марихуана в различен стадий, торове за отглеждането й , както и суха тревна маса. Общото количество, иззето при претърсването, е 1 кг 520 грама, чиято стойност възлиза на 9123 лева. Засяването  и отглеждането на марихуана е престъпление по член 354в, ал. 1 от НК.

Същия ден при претърсването в апартамента, превърнат в наркооранжерия, полицията намира и 315 грама марихуана и 15,28 грама кокаин, като стойността на намерените високорискови наркотични вещества се оценява на 6174 лева. Наркотиците били разфасовани на дози. За държането с цел разпространение на марихуана и кокаин прокуратурата е повдигнала и второ обвинение на подсъдимия – по член 354а, ал. 1 от НК.

Стоян П. е 28-годишен и е осъждан. Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.