Полицаи от Казанлък арестуваха трима мъже, подправяли дипломи

Спецоперацията е проведена на 22 август т.г. В района на  с. Шейново полицаите спрели за проверка лек автомобил „Пежо“ и при последвалото претърсване в него открили 10 неистински дипломи за завършено основно образование.

Веднага бил задържан шофьорът  – 45-годишен мъж, а в рамките на процесуалните действия в дома му били намерени и иззети  множество ксерокопия на лични карти, снимки на лица и компютърни конфигурации.

В хода на операцията криминалистите претърсили офис и жилище в града, собственост на  39-годишен местен жител. Оттам те иззели печати на учебни заведения, ксерокопия на лични карти, компютърни конфигурации и магнитни носители на информация. Мъжът също бил задържан, уточняват от МВР.

От проведените до момента оперативно-издирвателни действия е установен и техен съучастник – 33-годишен мъж, който е отведен в полицейския арест.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.308, ал.2 от НК, работата по документирането му продължава под надзора на прокуратурата.