Варненската полиция задържа двама дрогирани шофьори за ден, откриха наркотици и в колите

В сряда около 11:30 часа, в с. Любен Каравелово, при извършване на полицейска проверка на лек автомобил  "Магиар" с водач К.К. (34 г.) от Варна, неизвестен на МВР, са намерени и иззети: 13 бр. пакетчета с бяло кристално вещество; 48 бр. празни пакетчета; 2 бр. сита; пинсети; сим карти и карти с памет.

При проврката е установено, че мъжът управлява МПС след употреба на наркотични вещества. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.
Същата вечер около 00:30 часа, в к.к. Златни пясъци, при извършване на полицейска проверка на "БМВ" с водач М.М. (43 г.) от Игнатиево, е установено, че същият управлява МПС след употреба на наркотични вещества. При проверката е установено, че мъжът държи в себе си две пакетчета, съдържащи кафеникаво прахообразно вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за хероин с общо тегло 0,09 гр. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.