Засилено полицейско присъствие по пътищата към сръбската граница

Пътна полиция предприема допълнителни мерки заради засиления трафик на транзитно преминаващи чужди граждани от южната ни граница към западната.

Поради тази причина засилено ще е присъствието на екипите по пътя от ГКПП „Капитан Андреево“, АМ „Марица“, АМ „Тракия“ и път I-9 (София-Калотина).

Остава в сила и засиленото полицейско присъствие по основните пътища на страната, тъй като периодът съвпада с отпуските у нас и интензивното пътуване от и към Черноморието ни.

Припомняме, че със заповед на АПИ, в последния работен ден на седмицата за времето от 18 до 20 часа ще се спират товарните автомобили, движещи се в посока София-Пловдив на АМ „Тракия“. Изключение ще се прави за онези камиони, превозващи опасни товари, живи животни и стоки на температурен режим. Същата мярка ще е в сила и в неделя, но за времето от 16 до 20 часа за движещите се в посока Бургас-София.

Подобно ограничение ще има и на АМ „Марица“ в неделя за времето от 16 до 20 часа в посока Свиленград-АМ „Тракия“. На АМ „Струма“ движението на товарни автомобили ще е ограничено за времето от 10 до 14 часа в посока п. в. Даскалово-АМ „Тракия“.

От полицията отново припомнят основните правила за безопасно шофиране:

водачите да шофират със съобразена с пътните условия скорост и да спазват указанията на маркировката и на служителите на реда;

в никакъв случай да не се движат в аварийната лента на магистралите и да не спират там без причина;

в никакъв случай да не подценяват дължината на пътя и ако той е над 3 часа, да предвидят поне една почивка;

 да не поемат на път, ако са употребили алкохол, наркотични вещества или техни аналози.