Български шофьор на ТИР уби баща и син в катастрофа в Италия

59-годишен български шофьор на тир беше арестуван за убийството на пътя на 33-годишен италианец и на 10-годишния му син.

Италианските медии пишат, че катастрофата е станала във вторник на магистрала А1 между Орвието и Фабро, на стотина километра северно от Рим, в посока за Флоренция, съобщава в. "24 часа".

В леката кола, ударена от българския камион пътувало италианско семейство - баща, майка и син. Те били от село Кайаца до Казерта, област Кампания, и отивали в Генуа за медицински преглед на детето.

Съпругата на убития италианец успяла да излезе от смачканата кола и да се спаси. Това обаче станало след намесата на пожарникар, пристигнал на мястото на произшествието. Самият той е леко ранен. 35-годишната жена е ранена и е откарана в болницата на Орвието.

Колата с италианското семейство била влачена няколко метра от българския тир, който я надминал. След това той се ударил в металното преградно заграждение на магистралата. Предполага се, че тирът се подпалил заради искрите след удара в металните ограждения.