Шофьорът на автобуса, катастрофирал край Своге, обмислял да се самоубие

Шофьорът на автобуса, катастрофирал край Своге, се изправя пред Софийски окръжен съд.

Григор Григоров е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост на 17 души и нанасянето на телесни повреди на други 21 лица.

Във вторник сутринта Григоров беше изписан от болница "Царица Йоанна – ИСУЛ", откъдето е откаран в ареста на Националната следствена служба.

Днес се очаква той да бъде изправен пред Софийския окръжен съд по искането на прокуратурата да бъде задържан за постоянно под стража. Според прокуратурата, една от причините за тежкия инцидент е, че той шофирал с 13 км/ч повече от разрешената за участъка скорост. Другата линия, по която работят разследващите, е състоянието на самия път.

Григоров е обмислял да се самоубие, твърди адвокатът му Христо Ботев, цитиран от Нова телевизия. "Имало е такива мисли веднага след инцидента. Сега вече мисля, че ги няма. Към момента състоянието му е такова, че той не може сам да прецени каква е грешката, но всичко, което с се срупва върху него, много му тежи", поясни Ботев.

"Очевидно той няма много голям спомен от самия инцидент, а и не искам да го натискам в това състояние", добави Христо Ботев на питане за самата случка. И обяви, че няма информация някой да е разсейвал шофьора, докато се е движел. Относно твърдението, че Григоров се е движел с 53 км/ч - с 13 км/ч повече от разрешеното в участъка, адвокатът каза: "Каква е била скоростта, това тепърва ще стане ясно. Към момента това е твърдение на прокуратурата."