За ден 3 момчета от Варна бяха задържани с голямо количество наркотици

В хода на специализирана полицейска операция по противодействие разпространението на наркотици, на 21.08.2018 г., около 20:30 ч., до бл.2 в жк „Трошево“  е установен и задържан А. А., на 18 г., от Варна, известен на МВР.

Лицето предава доброволно 10 бр. таблетки, пакетче с бяло кристално вещество и пликче със суха тревиста маса. Задържан за срок до 24 ч., при направената експертна справка установено, че се касае за наркотици – амфетамин с общо тегло 1,93 гр. и марихуана с тегло под 1 гр. Материалите по случая са докладвани на прокурор при Окръжна прокуратура Варна, образувано е досъдебно производство по чл. 354а от НК.
Същия ден на автогара Варна е извършена полицейска проверка на лицата С. Г., на 21 г. и Д. Г. на 23 г. и двамата от Варна. Д. Г. предава доброволно две кутийки, съдържащи общо 34 бр. специфично сгънати пакетчета  с бяло кристално вещество. Лицата са задържани за срок до 24 ч. Направената експертна справка установява, че веществата са наркотици – амфетамини с общо тегло 4,79 гр. Материалите са докладвани на прокурор при Районна прокуратура ,образувано е досъдебно производство.