Три мостови съоръжения по "Хемус" се ремонтират, предстои ремонт на още 2

Ще започнат ремонти на три съоръжения на АМ "Тракия" и на две на "Хемус".

Това каза председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" пред журналисти по време на инспекция на ремонта на тунел "Витиня", предава "Фокус".
Инж. Глосов уточни, че има план за действие за ремонта на 17 моста, които са в лошо състояние. "На магистрала "Хемус" се ремонтират три мостови съоръжения, предстои ремонт на още две през следващите месеци. По АМ "Тракия" предстои да започне ремонтът на две от съоръженията, две се ремонтират. Може би малко по - късно и още едно", каза инж. Глосов.
Той уточни, че мостовите съоръжения на територията на цялата страна са над 200. "За всеки един мост има изготвена спецификация на база на обследване какво трябва да бъде направено", заяви той и уточни, че АПИ работи повече от година по ремонта на мостовите съоръжения. Според него в следващите 2 - 3 години трябва да бъдат ремонтирани съоръженията по автомагистралите и второкласните пътища. По думите му за ремонта на тези съоръжения по автомагистралите са необходими над 130 млн. лева.
На въпроса къде са пробойните на виадуктите, инж. Глосов поясни, че става въпрос за пропуски още от самото изпълнение преди повече от 30 години и липса на поддръжка.