Скитащи кози спряха за 2 часа метрото в Ню Йорк

Работата на метрото в Ню Йорк беше временно прекъсната в понеделник заради две кози, застанали върху релсите, в един от откритите участъци от трасето.

За инцидента съобщиха от нюйоркското метро чрез профила си в Туитър.

"Двете кози, които бродеха по линия N в Бруклин, са заловени и вече не пречат на работата на метрото”, написаха от управата на метрото, като добавиха: "Две мноого лоши момчета!"

Инцидентът е станал около 11:00 ч. местно време, а трафикът е бил възобновен 2 часа по-късно след като рогатите скитници били упоени със стрелички и прибрани.

"Понякога виждаме котки и кучета, но никога кози - ето това е вече нещо ново", коментира капитан Джонатън Бобин от транспортна полиция. "Те бяха нервни и непрекъснато бягаха от нашите хора, но ги пипнахме и ги преместихме безопасно от линията".

За безопасността на козите и на преследвачите им персоналът веднага изключил тока по линията. "Те опитваха да стигнат до плажа", сподели шеговито един от полицаите, участвали в историческата първа козя  хайка в метрото на Ню Йорк.

Превърналите се в звезди козички веднага бяха осиновени от популярния бивш тв водещ на "Дейли шоу" актьорът Джон Стюърт, който лично ги взе от Центъра за контрол на животните в Ню Йорк и ги закара във ферма в Уоткинс Глен, където ще са в компанията на спасен от заколение бик и изтормозен от стопаните си кон, намерен в Пенсилвания.