Двама от заподозрените за групово изнасилване на момиче в Германия се крият у нас

Българските власти са обещали съдействие на Германия в издирването на двама от заподозрените за групово изнасилване на 13-годишно момиче във Велберт, провинция Северен Рейн-Вестфалия. Това съобщава националният ежедневник Die Frankfurter Allgemeine Zeitung, цитиран от "Фокус".

От Министерството на вътрешните работи на Северен Рейн-Вестфалия поясниха, че разследването на престъплението е показало, че двама от най-малко осмината младежи, заподозрени в сексуалното посегателство, се намират на територията на България.

Съгласно разпространената по-рано информация, 13-годишното момиче е било насилено сексуално от осмина тийндейджъри от България. Престъплението бе извършено на 21 април в градчето Велберт в близост до Дюселдорф. От германската прокуратура поясниха, че първоначално жертвата е била подложена на вербален тормоз. Нещата обаче се променят: след посещение в плувна база, момичето се отправя към дома си, когато бива нападнато и завлечено в близка гора, където е изнасилено от няколко от българските младежи. Насилниците дори заснемат деянието с мобилните си телефони. Според властите групата от насилници е действала по предварителен план. Случаен минувач – при това жена - помага на жертвата и успява да прогони нападателите, след което подава сигнал в полицията.