Наркоманка от Варна задигнала дебитната карта и портфейла на свой познат

35-годишна варненка е предадена на съд с две обвинения от Окръжната прокуратура във Варна – за използване на платежен инструмент без съгласието на титуляра, извършено като продължавано деяние, и за кражба на пари. 

Това съобщават от пресцентъра на прокуратурата. 
На 23 декември 2017 г. подсъдимата Е. П. посетила дома на свой познат от детството си. Използвала отсъствието му и успяла да вземе дебитната му карта с листче, на което бил изписан ПИН-кодът. На тръгване от дома на възрастния мъж 35-годишната Е.П. поискала дребни пари за автобус. Домакинът й дал 2 – 3 лева на монети.
Час по-късно потърпевшият получил съобщение от банката, че от картата му е изтеглена сумата от 50 лева. Мъжът проверил в портфейла си и установил, че дебитната карта и листчето с ПИН-кода липсват. Малко по-късно отново бил уведомен чрез SMS от кредитната институция, че е извършено теглене на 400 лева от картата му. Тогава помолил сина си да уведоми банката за неправомерното теглене.
След полунощ на 29 декември м. г. подсъдимата отново отишла в дома на своя познат. Той я пуснал само в коридора на жилището си, като й обяснил, че няма работа в дома му. За да я сплаши, взел въздушната си пушка. Когато се върнал обратно в коридора, чул стъпките й по стълбището. След като заключил вратата, проверил портфейла си, който се намирал в якето му в коридора. Така установил липсата му. В него имало 30 лева, лична карта и свидетелство за управление на МПС. Портфейла потърпевшият открил върху пощенските кутии, но без парите, и подал жалба в полицията.
Подсъдимата е зависима от хероин и амфетамини. Назначените по делото експертизи показват, че въпреки това тя е разбирала правилно фактите и е можела да ръководи постъпките си.
Предстои делото срещу Е.П. да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.