Пускат предсрочно шофьора, който прегази с джип 4 - годишния Паоло в Стара Загора

Състав на Окръжния съд в Стара Загора пусна днес условно предсрочно на свобода шофьора Георги Сапунджиев, който на 2 - ри юни 2014 година уби с джипа си в пешеходната зона на стара Загора 4 - годишния тогава Паоло. 

Той бе осъден на 6 години лишаване от свобода по съкратената процедура, след като призна вината си. В оставащите до края на присъдата му 1 година 10 месеца и 10 дни Сапунджиев ще се среща всеки ден с пробационен служител, съобщава "24 часа".
Мъжът е в затвора от 9 - ти юли 2015 година, когато Върховният касационен съд потвърди присъдата му. Преди това той беше под домашен арест, който също се приспада към времето му в затвора. Сапунджиев излежава присъдата си в общежитие от открит тип в Старозагорския затвор. Там той имал примерно поведение и изкарал курс по отговорно шофиране. Макар да се е предложил сам за условно предсрочно освобождаване, което законът позволява, ръководството на затвора и прокуратурата не възразяват, след като експерти казали, че рискът от рецидив при него е нисък.