Николай Нанков: Страната ни прилича на строителна площадка

От 5 - ти май 2017 година правителството е дало старт на пътни проекти за около 1 млрд. и 400 млн. лева - страната ни прилича на строителна площадка.


 Това каза от парламентарната трибуна министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, когото депутатите изслушват за напредъка на пътните проекти, пише ИА "Фокус"
"Сключихме договори за строително - монтажни дейности за почти 500 милиона лева. ремонтират се второкласни, третокласни, а и общински пътища, мостови съоръжения, тунели и други съоръжения от техническата инфраструктура. Смея да твърдя, че всички обществени поръчки, провеждани от Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) и в частност от Агенция "Пътна инфраструктура", са публични, прозрачни и в пълно съответствие с нормативната уредба", каза министър Нанков. Той подчерта, че големият брой кандидати за обществените поръчки е доказателството, че се работи "на светло и под прожекторите". Нанков обясни, че критериите за участниците не са дискриминационни. "Е този ракурс е и фактът, че броят на обжалванията е изключително нисък през последната година и половина, което отново доказва, че процедурата и работата на комисиите са без забележки", допълни министърът. Той обърна внимание, че един от моторите на брутния вътрешен продукт, който през 2017 година бележи рекорд, е именно строителният сектор.