Данаил Кирилов от ГЕРБ изчисли: Заплатата на Корнелия Нинова трябва да е 110 лв. и 20 ст.

От 1000 гласувания Корнелия Нинова е участвала в 37, т.е. коефициентът на участие е 3,7 %, ако го наложим на базовото възнаграждение, то трябва да е 110 лв. и 20 ст. 


Това означава, че всичко над 111 лева е недобросъвестно получено по Кодекса на труда. Това каза народният представител и председател на Комисията по правни въпроси Данаил Кирилов по време на дебатите по предложението на БСП възнаграждението на народните представители да бъде с фиксиран размер от 2976 лева, предаде ИА "Фокус". 
"Справедливо ли е критерият за определяне на едно възнаграждение да бъде фиксиран, статичен, неопределяем. Няма справедлива система за определяне на възнаграждението, където да нямаме елемент на оценка", посочи Кирилов. 
По време на изказването си той подчерта, че българският парламент има най - много парламентарни заседания спрямо всички други в ЕС. За пример той посочи Бундестага в Германия, където има цели седмици и месеци, в които той не заседава. 
В реплика народният представител от БСП Филип Попов посочи, че ако бъде сравнявана работата на българския парламент и другите европейски парламенти, трябва да бъдат сравнени и възнагражденията на хората в съответните страни. "Жалко е, че свеждате работата на парламента само до гласуване", посочи Попов.