ТУ - Варна и съдилищата в града подписаха 5 - годишен договор за сътрудничество


Административните ръководители на Окръжен и Районен съд във Варна Марин Маринов и Eрна Якова – Павлова подписаха договори за сътрудничество с ректора на Техническия университет проф. д-р инж. Росен Василев, съобщиха от пресцентъра на Окръжния съд в града. След успешното партньорство на двете съдебни институции с Регионалното управление по образованието, както и с академичните ръководства на Икономическия и Медицинския университет в града, това е поредната възможност за взаимодействие между органите на съдебната власт и младите хора.

Договорът е с 5-годишен срок, като в него са посочени различни форми на сътрудничество, според изучаваните специалности в Техническия университет, но основна цел ще бъде  повишаване на правните познания у студентите и тяхната информираност за работата на съда.

След официалната церемония по подписването на договорите за сътрудничество представителите на съдебната власт и академичното ръководство на Техническия университет обсъдиха конкретни идеи за съвместни прояви през новата учебна година.
Снимка: ОС - Варна